Wat een verschil in kwaliteit hoofdtelefoons

Vorige week was ik opzoek naar een nieuwe hoofdtelefoon, omdat mijn oude philips SHP6000 tijdens het sporten het leven had gegeven. Normaal vergeet ik wanneer ik in de stad ben, wat ik allemaal aan boodschappen en extra spullen wil halen, maar dit keer hielp een voorbijlopende jongen met een beats koptelefoon mij herinneren. OJaaaa, een nieuwe koptelefoon!

Ik liep de eerste beste elektronica zaak in Nijmegen binnen met de intentie om een wat te oriënteren. Wat mij direct opviel was het enorme aanbod aan koptelefoons. Tig verschillende merken en prijzen uiteenlopend van € 30,- tot € 600,-. De medwerker kon mij vertellen dat de prijzen vooral te maken hebben met het materiaal wat gebruikt wordt. Hij gaf ook eerlijk toe dat de kwaliteit van het geluid van een koptelefoon van minmaal 8 tientjes gelijk kan zijn aan een van 250 euro. De populaire en bekende merken die volop profiteren van hun naamsbekendheid hebben hierdoor een groot concurrentievoordeel met fabriekanten van b-merken. Eerlijk is eerlijk een koptelefoon is een luxe product en veel mensen zijn bereid een aantal tientjes extra neer te leggen hiervoor.

Nu is het bekend dat het materiaal wat zorgt voor de demping van geluid buiten de koptelefoon een erg belangrijke factor speelt in de geluidskwaliteit. In de winkel is mij duidelijk geworden dat dit materiaal met de comfortabele druk (stevige grip) op je oren een belangrijk combinatie is voor een goede koptelefoon. Ik wil natuurlijk niet dat de koptelefoon van mijn hoofd valt tijdens het hardlopen.

Normaal kijk ik nadat ik iets in een fysieke winkel geprobeerd heb op internet naar de voordeligste opties, maar nadat ik van de winkelmedewerker diverse koptelefoons heb mogen proberen werd ik meteen verliefd op de paarse Urbanears Plattan. Wat een geweldig geluid komt er uit dit apparaat. Naderhand heb ik op internet gekeken en is gebleken dat de prijs (54,99) erg scherp was, waar zelfs online webshops weinig verschil konden maken. 

 

Ik ben helemaal gelukkig en kan iedereen koptelefoons van dit merk aanraden.

koptelefoon, hoofdtelefoon
Lees alles over Koptelefoons
Nanda
Bron: Urbanears hoofdtelefoons Permalink

Andere artikelen

Schoudertassen zijn hele praktische tassen, omdat je ze over je schouder kunt dragen. Dit kan zijn m... [...]
Verlichte dansvloeren zijn al jaren de trent bij feestjes. Wil jij zelf verlichte dansvloer huren? D... [...]
Denken we aan Limousines, dan denken we aan statige wagens, waarin artiesten, nippend aan champagne,... [...]
Sinds enkele weken heeft Nanda music een nieuwe sponsor en wel in de vorm van een populaire tas... [...]
Ben jij nog geen kenner in de muziek en wil jij graag weten wat het verschil is tussen een Akoestisc... [...]